Zprávy ze společnosti Zentiva

19. září 2023    /    Témata

Zentiva uvádí na trh Inflanor, nový lék pro děti. Rychle tlumí horečku a bolest

PRAHA – 19. září 2023 – Domácí výrobce léčiv, společnost Zentiva, uvádí na trh nový přípravek Inflanor a nabízí tak českým rodičům novou alternativu. Suspenze chutnající po malinách tlumí horečku a bolest, vyznačuje se rychlým nástupem účinku a snadným dávkováním. Určena je pro děti již od 3 měsíců, účinnou látkou je ibuprofen. K dispozici je ve volném prodeji, a to ve dvou verzích: 40 mg/ml a 20 mg/ml. Na český trh směřuje 90.000 balení a další desetitisíce přibydou v průběhu podzimu.

Když dítě trápí bolest či nemoc, každý rodič se snaží co nejrychleji zasáhnout. Loni však situaci zkomplikoval výpadek léků, které tlumí horečku a bolest. Pro podzim je přitom nástup infekcí horních cest dýchacích či chřipky typický. Společnost Zentiva proto nově nabízí lék Inflanor určený již pro děti od 3 měsíců. „Inflanor účinně pomáhá od bolesti a horečky. Tlumí tyto potíže u dětí, které mají chřipku nebo je trápí nachlazení a bolest v krku. Mírní také bolest při růstu zoubků. Účinně řeší i bolest při podvrtnutí, zhmoždění a snižuje horečku, která vznikla jako vedlejší důsledek po očkování,“ vyjmenovává možné situace Boris Sananes, generální manažer společnosti Zentiva v České republice.

Podání dětem usnadňuje malinová příchuť
Přípravek uleví i těm nejmladším pacientům, proto bylo myšleno na snadné dávkování i aplikaci. Inflanor se prodává ve formě suspenze s příjemnou malinovou příchutí. „Stačí protřepat lahvičku a natáhnout patřičné množství do přiložené stříkačky, která je určena k odměření dávky. Podávání léků malým dětem může být někdy obtížné. Proto u silnější varianty Inflanoru stačí podat při zachování stejného účinku poloviční množství suspenze. Lahvička tak navíc vydrží dvakrát déle,“ uvádí Boris Sananes.

Balení zaručuje dlouhou trvanlivost, a to nejméně 1 rok od prvního otevření. Inflanor je dostupný ve dvou variantách, 20 mg/ml a silnější 40 mg/ml. Účinnou látkou je ibuprofen.

Prioritou je zajistit dostatek léků
Letošní prioritou je pomoci českému trhu po loňskému výpadku dětských léků na bolest a horečku. „Aktuálně je vyrobeno 90.000 lahviček Inflanoru, který budeme v průběhu podzimu a zimy distribuovat do českých lékáren. Naše statistiky ukazují, že toto množství by mělo doplnit nabídku na trhu tak, aby pokryla tuzemskou potřebu na celou podzimní a zimní sezonu,“ vysvětluje Boris Sananes a dodává: „na podzim je plánovaná výroba dalších desetitisíců balení.

Bez předpisu v kamenných i online lékárnách
Inflanor je široce dostupný lék, na jeho koupi není třeba lékařský předpis. Ve volném prodeji je k dostání v online i kamenných lékárnách. Silnější verze je v prodeji už od září, v průběhu října 2023 se přidá i slabší varianta. Nezávazná doporučená spotřebitelská cena je 219 Kč pro Inflanor 40 mg/ml, v případě Inflanor 20 mg/ml je to 129 Kč.

Inflanor je léčivý přípravek k vnitřnímu užití. Obsahuje ibuprofen. Čtěte pečlivě příbalovou informaci. Více informací najdete na www.inflanor.cz.

O společnosti Zentiva

Zentiva je výrobcem vysoce kvalitních dostupných léčiv, které poskytuje pacientům v Evropě i za jejími hranicemi. Se svým týmem sestávajícím z více než 4 800 oddaných lidí a sítí výrobních závodů, včetně Prahy, Bukurešti a Ankleshwaru, usiluje Zentiva o to být lídrem v oblasti značkových generických léků v Evropě, aby co nejlépe uspokojovala každodenní potřeby lidí v oblasti zdravotní péče. Věříme, že lidé potřebují lepší přístup k vysoce kvalitním dostupným léčivům a zdravotní péči více než kdy dříve. Spolupracujeme se zdravotnickými pracovníky, lékárníky a orgány odpovídajícími za zdravotnické systémy na hledání řešení v oblasti snižování nákladů a zlepšování přístupu ke zdravotní péči. Více informací najdete na www.zentiva.cz

Pro více informací kontaktujte:

Veronika Ocasio
Communication Specialist
Tel.: (+420) 722 980 358
E-mail: veronika.ocasio@zentiva.com