Zprávy ze společnosti Zentiva

Top Employer

18. ledna 2024    /    Zprávy

Zentiva získala potřetí certifikaci Top Employer v České republice

PRAHA – 18. ledna 2024 – Zentiva, jeden z největších domácích výrobců léčiv, potvrdila už potřetí v řadě svou pozici mezi nejlepšími zaměstnavateli Česka. V rámci hodnocení Top Employer Institute obhájila prestižní certifikaci Top Employer Česká republika pro rok 2024. Pro získání certifikace musela společnost prokázat vysokou úroveň ve dvaceti různých kategoriích, mezi něž se řadí například strategie řízení lidí, pracovní prostředí, získávání talentů, well-being, diverzita a inkluzivní přístup. Stejnou certifikaci obdržela Zentiva také v Rumunsku a Bulharsku.

„Záleží nám na našich lidech a mezi naše priority patří neustále zlepšování našich systémů řízení tak, aby Zentiva byla skvělým místem pro práci. Jen díky angažovaným a motivovaným zaměstnancům můžeme naplňovat naši misi a úspěšně zajišťovat dodávky vysoce kvalitních a dostupných léčiv lidem po celé Evropě, i za jejími hranicemi,“ komentuje ocenění Bridget Olde Olthof, Head of People & Organization v Zentivě.

Zentiva zaměstnává v České republice přes 1 500 lidí. V Praze se nachází globální sídlo společnosti, jeden ze čtyř výrobních závodů, centrum výzkumu a vývoje, a také obchodní jednotka. Kořeny společnosti Zentiva sahají více než 535 let do minulosti k malé lékárně U Černého orla v Praze. Na český trh dodává společnost více než 200 různých vysoce kvalitních a cenově dostupných léčiv. Zentiva působí ve více než 30 dalších zemích a každoročně její léky užívá více než 100 milionů lidí v Evropě i za jejími hranicemi.

Generální ředitel Top Employers Institute David Plink k vyhlášení oceněných společností říká: „Výjimečné časy probouzí v lidech a organizacích to nejlepší. A toho jsme byli svědky v našem letošním Certifikačním programu Top Employers: výjimečný výkon od certifikovaných Top Employers 2024. Tito zaměstnavatelé prokázali, že jim záleží na rozvoji a prospěchu jejich lidí. Tím společně obohacují pracovní svět.“

O Top Employers Institute

Top Employers Institute je globálně respektovanou autoritou, která rozpoznává a oceňuje kvalitu v oblasti přístupu k lidem. Podněcuje tak zlepšování pracovního prostředí a obohacuje jej. Skrze certifikaci Top Employers Institute mohou být zúčastněné společnosti hodnoceny a certifikovány jako špičkový zaměstnavatel. Top Employers Institute byl založen před více než 30 lety. Za tuto dobu získalo ocenění Top Employer přes 2 300 společností ve 121 zemích/regionech.

O Zentivě

Zentiva je panevropská platforma, která vyvíjí, vyrábí a každoročně poskytuje vysoce kvalitní a cenově dostupné léky více než 100 milionům lidí v Evropě. K zajištění bezpečnosti dodávek léčiv má Zentiva 4 výrobní závody ve stoprocentním vlastnictví a širokou síť externích výrobních partnerů. Nabízíme léčivé přípravky v klíčových terapeutických oblastech, jako je kardiologie a oběhová onemocnění, diabetes, onkologie, respirační systém či centrální nervová soustava, a zaměřujeme se na rozšíření našeho portfolia na doplňky stravy a volně prodejné léky. Společnost je vlastněna investičním fondem a vykazuje udržitelný dvouciferný růst s ambiciózním pětiletým plánem dalšího silného, organického i anorganického růstu v celé Evropě.

Kořeny Zentivy sahají více než 535 let do minulosti, do malé lékárny v srdci Prahy. Dnes se centrála společnosti, spolu s jedním ze čtyř výrobních závodů, nachází v Praze v Dolních Měcholupech. Jsme nejvýznamnější farmaceutickou společností V České republice a zaměstnáváme zde více než 1500 lidí. Kromě bohaté historie přinášíme i inovace. V Praze sídlí centrum pro výzkum a vývoj, které pracuje na inovacích technologií a receptur tak, aby přípravky přinášely vyšší přidanou hodnotu pro pacienty i celý zdravotní systém.

Více se dozvíte na www.zentiva.cz

Kontakt pro média: 

Veronika Ocasio
Communications Manager Czech Republic

ZENTIVA GROUP, a.s.
U Kabelovny 529/16, Dolní Měcholupy, 102 00 Prague 10
Cell: (+420) 722 980 358/ E-mail: veronika.ocasio@zentiva.com