Zprávy ze společnosti Zentiva

Zentiva

21. ledna 2022    /   

Zentiva získala ocenění Top Employer

PRAHA – 21. ledna 2022 - Top Employers Institute poprvé v historii udělil společnosti Zentiva ocenění Top Employer. Toto prestižní ocenění získala Zentiva za svou výjimečnou úroveň napříč šesti okruhy HR v České republice a Rumunsku. Hodnocení sestávalo z 20 témat, např. strategie řízení lidí, pracovní prostředí, vzdělávání, získávání talentů, well-being, diverzita a inkluzivní přístup.

„Jsem opravdu pyšná na to, že naše práce si vysloužila takovéto prestižní uznání v České republice a Rumunsku, kde zaměstnáváme více než 3 000 lidí. Ocenění Top Employer je pro nás signálem, že jsme na správné cestě, a že se nám společně daří budovat skvělou farmaceutickou společnost,” , říká Ines Windisch, Head of HR, Communications & Sustainability.

Kořeny společnosti Zentiva sahají více než 530 let do minulosti až k malé lékárně U Černého orla v Praze. Díky síti svých vlastních i partnerských výrobních závodů pokračuje Zentiva nadále v uspokojování potřeb více než 100 milionů pacientů v Evropě i za jejími hranicemi, a to v oblasti léků na předpis, volně prodejných léků i doplňků stravy. V České republice – domovské zemi společnosti – se nachází sídlo Zentivy, její obchodní jednotka a také centrum výzkumu a vývoje. Výrobní závod Zentivy vyrábí vysoce kvalitní dostupná léčiva pro pacienty v České republice i v zahraničí již více než 90 let. Dva závody vlastní Zentiva také v rumunské Bukurešti. Ty v roce 2022 slaví 60 let od zahájení výroby.

Zentiva roots reach back to more than 530 years to the Black Eagle pharmacy in Prague. With its wholly-owned manufacturing sites and the partner network, Zentiva is ensuring medicines supply of prescription medicines and consumer brands for more than 100 million patients in Europe and beyond. The Czech Republic, the home country of Zentiva, is hosting not only the Commercial Unit and the Companies’ Headquarters but as well its own Development Center. For more than 90 years the manufacturing site in Prague is serving the people in the Czech Republic and abroad. In Romania, Zentiva owns two manufacturing sites in Bucharest that celebrate 60 years of manufacturing in 2022.

”Ocenění Top Employer je uznáním kvalitně odváděné práce nejen Zentivy jako společnosti, ale také všech jednotlivých členů našeho silného týmu. Všichni se zde navzájem nabíjíme zápalem pro věc. Každý z nás je jedinečný, zároveň nás pojí společný cíl – zlepšovat a ulehčovat lidem život díky vývoji a dodávání vysoce kvalitních dostupných léčiv. Díky růstu naší společnosti můžeme poskytovat větší prostor našim talentům, dávat jim více možností, vzdělávat se a nadále růst, a to všechno při zachování vlastního unikátního pohledu na věc,“ říká Ines Windisch.

O společnosti Zentiva

Zentiva je výrobcem vysoce kvalitních dostupných léčiv, které poskytuje pacientům v Evropě i za jejími hranicemi. Se svým týmem sestávajícím z více než 4 700 oddaných lidí a sítí výrobních závodů včetně vlajkových závodů v Praze, Bukurešti a Anklešváru usiluje Zentiva o to být lídrem v oblasti značkových generických léků v Evropě, aby co nejlépe uspokojovala každodenní potřeby lidí v oblasti zdravotní péče. Zakládáme si na tom, že zdravotní péče má být právem a nikoli výsadou. Lidé potřebují lepší přístup k vysoce kvalitním dostupným léčivům a zdravotní péči více než kdy dříve. Stojíme bok po boku se zdravotnickými pracovníky, lékárníky a orgány odpovídajícími za zdravotnické systémy, se kterými sdílíme stejný smysl pro povinnost pomáhat se snižováním nákladů a zlepšovat přístup ke zdravotní péči.

O Top Employers Institute

Top Employers Institute je globálně respektovanou autoritou, která rozpoznává a oceňuje kvalitu v oblasti přístupu k lidem. Podněcuje tak zlepšování pracovního prostředí a obohacuje jej. Skrz certifikační program Top Employers Institute mohou být zúčastněné společnosti hodnoceny a certifikovány jako špičkový zaměstnavatel. Top Employers Institute byl založen před více než 30 lety. Za tuto dobu získalo ocenění Top Employer přes 1 857 společností ve 123 zemích/regionech. Celkem zaměstnávají více než 8 milionů lidí.

Media Contact

Mounira Lemoui
Head of Communications
ZENTIVA GROUP, a.s.
U kabelovny 529/16, Dolní Měcholupy, 102 00 Prague 10
Mobil: (+420) 727 873 159
E-mail:
mounira.lemoui@zentiva.com