Zprávy ze společnosti Zentiva

Solacium

13. března 2019    /   

Společnosti Zentiva a Siyiara Enterprises podepsaly smlouvu o prodeji rumunské farmaceutické společnosti Solacium

PRAHA, 13. března 2019: Společnosti Zentiva Group a.s. a Siyiara Enterprises podepsaly smlouvu o prodeji pro akvizici rumunské farmaceutické společnosti Solacium, a to včetně její dceřiné společnosti Be Well Pharma. Společnost Solacium je v současné době součástí skupiny Dr. Max Group. Je vlastněna společností Siyiara Enterprises a panem Trasca Alexandru-Tony. 

Nick Haggar, Generální ředitel Zentivy, řekl: “Zentiva s potěšením oznamuje podpis své první akvizice po oddělení od Sanofi v říjnu loňského roku. Společnost Solacium doplňuje naše stávající generické podnikání a posiluje naše portfolio volně prodejných léků pro pacienty a zákazníky v Rumunsku.”

 

“Poté, co Dr.Max koupil společnost A&D Pharma Group, rozhodli jsme se primárně soustřeďovat na tři hlavní pilíře našeho rumunského podnikání: farmaceutický maloobchod, velkoobchod, marketing a prodej. I když je společnost Solacium rychle rostoucí výrobce potravinových doplňků a volně prodejných léků, věříme, že pod vedením specializované a úspěšné farmaceutické společnosti, jako je Zentiva, dokáže naplnit svůj potenciál a výrazně posílit své podnikání nad rámec současné úrovně.“ Řekl Leonardo Ferrandino, Prezident a Generální ředitel skupiny Dr.Max.

 

Tato transakce zůstává předmětem schválení několika podmínek včetně, ale ne limitně, rumunské Rady pro hospodářskou soutěž.

 

O společnosti Zentiva

V rámci společnosti Zentiva se snažíme o to, aby zdravotní péče byla právem, nikoliv výsadou. Víc než kdykoliv v minulosti lidé potřebují lepší přístup ke zdravotní péči.

 

V dnešní době pak každodenní řešení, na která se všichni spoléháme, skutečně představují zásadní základ zdravého života. Společnost Zentiva pracuje pro občany Evropy. Společně se zdravotnickými odborníky, lékárníky a osobami s rozhodovací pravomocí v rámci zdravotnického systému i my cítíme závazek v oblasti snižování nákladů i lepšího přístupu ke zdravotní péči.

 

Díky 2 500 zaměstnancům v celé Evropě a 2 výrobním závodům v Praze a Bukurešti usilujeme o prvenství v oblasti generických a OTC přípravků, abychom lépe podporovali každodenní potřeby lidí v oblasti zdravotní péče.

 

O společnosti Solacium Pharma

Vizí společnosti SOLACIUM PHARMA je stát se jednou z hlavních rumunských farmaceutických společností vytvářením partnerství se zdravotnickými profesionály pro zajištění výhod pacientům, zákazníkům a zaměstnancům. Tato partnerství jsou založena na dodávání inovativních produktů, které lidem nabízejí nejlepší volbu pro jejich zdraví.

 

Media Contact: 

Ines Windisch
Head of Corporate Affairs & Human Resources
ZENTIVA GROUP, a.s.

U Kabelovny 130 – 102 37 Prague 10 – Czech Republic
Cell: (+420) 601 341 444
E-mail: 
ines.windisch@zentiva.com 
www.zentiva.com

 

Ivo Mravinac
PR Specialist & CZ Spokesperson
PENTA INVESTMENTS, s.r.o.
Florentinum, Na Florenci 2116/15, 110 00 Prague 1 – Czech Republic

Tel.: +420 225 101 109
Cell: +420 606 656 930
E-mail: mravinac@pentainvestments.com
www.pentainvestments.com