Zprávy ze společnosti Zentiva

1. října 2018    /   

Výrobce generik Zentiva zahajuje působnost jako samostatná společnost

PRAHA – 1. října 2018 – Po dokončení již dříve oznámeného prodeje a opuštění skupiny Sanofi začíná dnes výrobce generik Zentiva působit jako nezávislá organizace.

Samotná Zentiva sídlí v Praze a s podporou skupiny Advent International, jedné z největších a nejzkušenějších světových soukromých investičních společností v oblasti soukromého kapitálu, nyní vstupuje do nové éry nezávislosti a transformace.

Ředitel Zentivy Patrick Aghanian věří, že prodej přinese společnosti i jejím zákazníkům nové příležitosti a umožní efektivnější, flexibilnější a agilnější podnikatelskou činnost.

“Kořeny společnosti Zentiva sahají 530 let do minulosti a její původ se pojí s lékárnou U černého orla, malým rodinným podnikem zaměřujícím se na obyvatele Prahy. Od té doby jsme rozšířili naši působnost v oblasti generických přípravků a volně prodejných léků po celé Evropě. Toto dědictví nejen posiluje naši zákaznickou orientaci, ale také určuje naše budoucí priority, přičemž naším cílem je dále zlepšovat kvalitu zdravotní péče prostřednictvím individuálního přístupu. Věříme, že zdravotní péče má být právem, nikoli výsadou, a že řešení v oblasti zdravotní péče by měla být dostupná co nejvíce lidem.”

“Chceme si vybudovat pověst, která bude pro naše partnery synonymem hodnoty,“ pokračuje Patrick. „Ve spolupráci se zdravotnickými pracovníky, lékárníky a činiteli rozhodujícími o systému zdravotnictví totiž cítíme stejnou společenskou povinnost – přispívat ke snižování nákladů a zlepšování přístupu ke zdravotní péči. Naším cílem je proto maximální podpora při naplňování každodenních potřeb občanů v oblasti zdravotní péče.”

Na závěr Patrick dodává, že tato poslední kapitola v historii společnosti je také pozitivní zprávou pro zaměstnance: „Plánovaný růst naší organizace přináší našim pracovníkům nové příležitosti a umožňuje nám získat ty nejtalentovanější jedince v našem odvětví. Pro Zentivu to představuje velmi podnětné období a my jsme přesvědčeni, že s podporou Adventu dokážeme naše ambice také úspěšně realizovat.


O společnosti Zentiva

V Zentivě věříme, že zdravotní péče má být právem, nikoli výsadou. Lidé dnes více než kdy dříve potřebují lepší přístup ke zdravotní péči. Každodenní řešení, na kterých jsme všichni závislí, dnes totiž představují jeden z hlavních pilířů zdravého života.

Zentiva se zaměřuje na obyvatele v Evropě. Ve spolupráci se zdravotnickými pracovníky, lékárníky a činiteli rozhodujícími o systému zdravotnictví totiž cítíme stejnou společenskou povinnost – přispívat ke snižování nákladů a zlepšování přístupu ke zdravotní péči. Jako jeden z lídrů v oblasti generik a volně prodejných léků proto usilujeme o maximální podporu při naplňování každodenních potřeb občanů v oblasti zdravotní péče.

S více než 2500 zaměstnanci v rámci Evropy a dvěma výrobními závody (v Praze a v Bukurešti) je naším cílem dosáhnout vůdčí pozice v oblasti generik a volně prodejných léků.

Více informace naleznete na adrese www.zentiva.com.

 

Kontaktní osoba pro média:
Ines WINDISCH, Head of Corporate Affairs
Zentiva Group, a.s., tel.: +420 601 341 444
U Kabelovny 529/16, 102 00 PRAHA, Česká republika
www.zentiva.com