Zprávy ze společnosti Zentiva

23. listopadu 2018    /   

Zentiva a PHOENIX v Evropě uzavírají strategické partnerství

PRAHA – 23. listopadu 2018 – Farmaceutické subjekty Zentiva and PHOENIX tento týden na úvodním výročním partnerském setkání v Praze spojily síly a v rámci Evropy navázaly strategické partnerství.

„Ve skupině PHOENIX věříme, že Zentiva je optimální společností pro partnerství na evropské úrovni, a to díky dlouhé tradici, širokému portfoliu generik a volně prodejných léků a působnosti na řadě evropských trhů,“ uvedl Nemanja Janković, zastávající funkci Head of Partnerships v rámci divize Corporate Pharma Services & Sourcing skupiny PHOENIX.

Na některých trzích střední a východní Evropy (region CEE) jsou již zahajovány první projekty, které budou v rámci daného strategického partnerství realizovány. „Ve skupině PHOENIX jsme přesvědčeni, že jsme nalezli vhodného partnera pro distribuční a obchodní aktivity. Těšíme se na rozšíření naší spolupráce, aby z ní mohly v budoucnu čerpat také další trhy,“ řekl Robert Storch, působící ve skupině Zentiva na pozici Head of Trade & Revenue.

Oba subjekty se budou v rámci uzavřeného strategického partnerství zaměřovat na obchodní příležitosti, které pacientům v celé Evropě zajistí lepší přístup k produktům společnosti Zentiva.

O skupině PHOENIX www.phoenixgroup.eu 

Skupina PHOENIX, se sídlem v Mannheimu, patří mezi přední evropské farmaceutické subjekty. Skupina působí ve 27 zemích, a nabízí tak jedinečné geografické pokrytí celé Evropy. S více než 36 000 zaměstnanci zásadním způsobem přispívá k zajištění komplexní zdravotní péče. Vizí skupiny PHOENIX je být nejlepším poskytovatelem integrované zdravotní péče, a to všech oblastech své působnosti. Samu sebe považuje za spojující článek mezi výrobcem a pacientem. Nabídku služeb skupiny tak mohou využívat výrobci farmaceutických produktů, lékárny, lékaři, nemocnice, zdravotní pojišťovny i pacienti v celé Evropě.

Prostřednictvím evropské značky služeb s přidanou hodnotou PHOENIX All-in-One skupina poskytuje služby farmaceutickým společnostem ve všech 27 zemích v rámci celého hodnotového řetězci od výroby po místo prodeje, díky čemuž generuje příjmy v několika různých fázích. Systém All-in-One redukuje složitost a odvětvovým partnerům umožňuje soustředit se na hlavní podnikatelské aktivity. Portfolio skupiny pokrývá širokou škálu činností od nabídky služeb v oblasti klinického hodnocení přes analýzu tržního potenciálu, služby týkající se přístupu na trh či logistiky v oblasti zdravotní péče po přístup k více než 16 000 lékárnám a milionům pacientů v Evropě prostřednictvím lékárenského kanálu.

O společnosti Zentiva www.zentiva.com

V Zentivě věříme, že zdravotní péče má být právem, nikoli výsadou. Lidé dnes více než kdy dříve potřebují lepší přístup ke zdravotní péči. Každodenní řešení, na kterých jsme všichni závislí, dnes totiž představují jeden z hlavních pilířů zdravého života.

Zentiva se zaměřuje na obyvatele Evropy. Ve spolupráci se zdravotnickými pracovníky, lékárníky a činiteli rozhodujícími o systému zdravotnictví totiž cítíme stejnou společenskou povinnost – přispívat ke snižování nákladů a zlepšování přístupu ke zdravotní péči. S více než 2500 zaměstnanci v rámci Evropy a dvěma výrobními závody (v Praze a v Bukurešti) je naším cílem dosáhnout vůdčí pozice v oblasti generik a volně prodejných lékůa nabízet tak maximální podporu při naplňování každodenních potřeb občanů v oblasti zdravotní péče.