Zprávy ze společnosti Zentiva

Top zaměstnavatel 2024

20. února 2024    /    Zprávy

Top zaměstnavatelem již po deváté v řadě: Zentiva oceněna jako nejprestižnější zaměstnavatel ve farmaceutickém a zdravotnickém průmyslu v České republice

V každoročním průzkumu mezi studenty českých vysokých škol se Zentiva stala nejprestižnějším zaměstnavatelem ve farmaceutickém a zdravotnickém průmyslu v České republice. Toto umístění obhájila již po deváté v řadě a je stále nejpreferovanějším zaměstnavatelem v tomto oboru. 

„V Zentivě jsme velmi hrdí na to, že se tak dlouho řadíme mezi top zaměstnavatele v České republice. Jsme velmi dynamická organizace, která má vytyčený jasný cíl. Náš tým, naše produkty a způsob práce nás dělá jedinečnými. S více než 530 letou historií se věnujeme vývoji a dodávkám léků pro více než 100 milionů lidí po celé Evropě,“ říká Bridget Olde Olthof, Head of People & Organization v Zentivě a dodává: „Věřím, že toto ocenění je také odrazem naší rozsáhlé a dlouhodobé spolupráce se středními a vysokými školami. Začínající talentovaní zaměstnanci jsou důležitou součástí našeho pracovního plánu, který přispívá k našemu úspěchu. Pořádáme exkurze, přednášky, nabízíme stáže, organizujeme blokovou výuku s univerzitami a pomáháme obohacovat teoretické vzdělávání zkušenostmi z praxe.“
 
Historie Zentivy sahá do roku 1488 k lékárně U Černého orla na Malé Straně. Sídlo společnosti se nachází v pražských Dolních Měcholupech, kde je výrobní závod, obchodní jednotka, globální výzkumné a vývojové centrum a také globální sídlo společnosti. V České republice Zentiva zaměstnává rozmanitý tým více než 1 500 lidí, kteří jsou různého věku, s různým vzděláním a různým přesvědčením. Kromě ocenění Top zaměstnavatelé 2024 se pyšní také certifikátem Top Employer 2024, který uděluje Top Employer Institute.
 

O průzkumu Top zaměstnavatelé

Studie TOP Zaměstnavatelé je projektem Asociace studentů a absolventů, který probíhá mezi studenty českých vysokých škol a nově i středoškoláků. Je realizován ve spolupráci s prestižní výzkumnou agenturou NIQ, univerzitami, středními školami, studentskými organizacemi a firemními partnery. Cílem studie je poskytnout jedinečné údaje celému studentskému vysokoškolskému i středoškolskému světu, kdo jsou TOP Zaměstnavatelé a kde by se budoucí absolventi měli ucházet o práci. Studie zároveň naznačí firmám, jak se stát preferovaným zaměstnavatelem.