Zprávy ze společnosti Zentiva

17. října 2023    /    Témata

Značka Zentiva oslavuje 20. výročí

Kořeny Zentivy sahají více než 535 let do minulosti, značka jako taková je poměrně mladá. Původní společnost Léčiva se v roce 2003 spojila se slovenskou Slovakofarmou a vznikla Zentiva. Ta je v současnosti největším českým výrobcem léčiv a jedním z největších výrobců léků ve střední Evropě.  

Nový, moderní název pro tradiční firmu, která dodává vysoce kvalitní a cenově dostupné léky lidem po celé Evropě, vznikl ze záměru vytvořit jméno vhodné pro expanzi na zahraniční trhy.  
 
Značka Zentiva nespadla z nebe. Na základě signálů, že slovo Léčiva není pro zahraniční trhy optimální, přijalo představenstvo strategické rozhodnutí nalézt a zavést do užívání novou moderní značku. Základním požadavkem přitom bylo, aby šlo o slovo snadno vyslovitelné a podobně znějící na všech trzích, na nichž společnost nabízí nebo chce nabízet své produkty. Z řady návrhů bylo vybráno právě slovo Zentiva, přesmyčka slova „vítězná“ bez diakritiky. 
 
Grafická podoba nové značky vznikala ve spolupráci s renomovaným grafickým studiem. Základní barvou nové značky je modrá, symbol serióznosti, spolehlivosti a stability. Dynamiku značce dodává stylizované „e“ v zelené barvě, která symbolizuje růst, rozkvět, život a udržitelnost. I volba barev tak naznačuje směr nové firmy – spojit tradiční kvalitní produkty s dynamickým rozvojem všech aktivit, včetně vývoje nových moderních léků.
“ – interní časopis Qualt, číslo z roku 2003. 

Zjistěte více o historii i současnosti Zentivy, poznejte její tváře, význam pro českou ekonomiky i budoucnost v brožuře, která vznikla právě u příležitosti 20. výročí. Najdete ji zde.