Zprávy ze společnosti Zentiva

10. dubna 2023    /    Zprávy

Zentiva spolupracuje s prg.ai na využívání umělé inteligence

V Zentivě věříme v sílu nových technologií. Jsme odhodláni využívat umělou inteligenci (AI) k podpoře inovací, objevování nových příležitostí a zefektivnění našich procesů. Proto jsme založili naši laboratoř Zentiva AI v Praze a s radostí oznamujeme spolupráci s prg.ai.

Ve výzkumu a vývoji se snažíme plně využívat sílu AI ke zlepšování našich produktů a obchodních operací. Věříme ve význam učení, sdílení a spolupráce, právě proto jsme se rozhodli spolupracovat s prg.ai,“ komentuje partnerství manažer digitálních inovací v globálním vývojovém a výzkumném centru Zentivy Jan Krechl.

Spolu s prg.ai bude Zentiva spolupořádat semináře, workshopy a networkingové akce ke sdílení informací, výměně znalostí, inspiraci a demonstraci toho, jak lze AI použít při vývoji generických léků.

O prg.ai

Spolek prg.ai byl založen roku 2019 skupinou akademiků z Českého vysokého učení technického v Praze, Univerzity Karlovy a Akademie věd České republiky s významným přispěním hlavního města Prahy. Za tímto bezprecedentním spojením lidských a institucionálních kapacit stojí vize naplno využít zdejšího potenciálu a proměnit Prahu v evropské centrum umělé inteligence.