Zprávy ze společnosti Zentiva

21. března 2023    /    Zprávy

Zentiva se zavazuje vysadit 1 milion stromů do roku 2030

Společnost dále posiluje svůj příspěvek ke zdravější planetě jako součást své strategie udržitelnosti

Praha, 21. března 2023 – Zentiva dnes slaví Mezinárodní den lesů prostřednictvím závazku vysadit 1 milion stromů do roku 2030. Jako výrobce vysoce kvalitních a cenově dostupných léků produkuje Zentiva uhlíkové emise a je si vědoma svého dopadu na životní prostředí. Proto se společnost, jako součást své obchodní strategie, zavázala k silnému programu udržitelnosti. V České republice začíná vysazením 1 stromu za každého zaměstnance v pražském závodě.

Nick Haggar, generální ředitel Zentivy: „V Zentivě zajišťujeme dodávky léků pro více než 100 milionů lidí v Evropě i mimo, kteří důvěřují našim produktům. Definovali jsme komplexní strategii udržitelného rozvoje a formalizovali jsme náš závazek stát se uhlíkově neutrální v rámci Scope 1 a Scope 2 do roku 2030. Kromě toho dále investujeme do programů na zlepšení naší účinnosti v oblasti energetiky, vodního hospodářství a nakládání s odpady. Jsem hrdý na to, že to nejsou pouze závazky na papíře, ale že skutečně jednáme.“

Cesta Zentivy k udržitelnosti začala v roce 2019 vysazením prvních stromů v Rumunsku. Od té doby společnost vysadila již více než 250 000 stromů v rámci svého programu obnovy lesů a offsetových programů. Formalizace závazku výsadby 1 milionu stromů je dalším milníkem pro tým.

Ines Windisch, vedoucí HR, komunikace a udržitelnosti: „Všichni v naší společnosti jsou zapojeni do agendy udržitelnosti, protože věříme, že každý malý krok a každý malý příspěvek se počítá. Naše úsilí zaměřujeme nejen na programy zvyšování účinnosti, ale také na biologickou rozmanitost, podporu obnovy přírody a místních ekosystémů. Planetu máme jen jednu a chceme udělat vše pro to, aby si i budoucí generace užívaly svůj život na Zemi stejně jako my.

Zentiva každoročně snižuje produkované emise CO2. V roce 2021 dosáhla snížení o 16 %, v roce 2022 pak o dalších 8 %. Je důležité, aby všechny společnosti pracovaly na snížení svého dopadu na životní prostředí a tým Zentivy je hrdý na pokrok, kterého dosahuje. Zatímco strategie společnosti je postavena na 3 pilířích: Lidé, Partneři a Planeta, Zentiva dosáhne cíle uhlíkové neutrality tím, že se zaměří na snižování emisí uhlíku, získávání zdrojů z obnovitelných zdrojů energie a zvyšování efektivity v nakládání s energií, vodou a odpady.

 Pro vice informací o udržitelnosti v Zentivě klikněte zde.

O společnosti Zentiva

Zentiva je výrobcem vysoce kvalitních dostupných léčiv, které poskytuje pacientům v Evropě i za jejími hranicemi. Se svým týmem sestávajícím z více než 4 800 oddaných lidí a sítí výrobních závodů, včetně Prahy, Bukurešti a Ankleshwaru, usiluje Zentiva o to být lídrem v oblasti značkových generických léků v Evropě, aby co nejlépe uspokojovala každodenní potřeby lidí v oblasti zdravotní péče. Věříme, že lidé potřebují lepší přístup k vysoce kvalitním dostupným léčivům a zdravotní péči více než kdy dříve. Spolupracujeme se zdravotnickými pracovníky, lékárníky a orgány odpovídajícími za zdravotnické systémy na hledání řešení v oblasti snižování nákladů a zlepšování přístupu ke zdravotní péči. www.zentiva.cz.

Pro více informací kontaktujte:

Veronika Ocasio
Communication Specialist
Tlf.+420 722 980 358
E-mail: veronika.ocasio@zentiva.com

Sledujte nás na LinkedIn Zentiva Česká republika.