Zprávy ze společnosti Zentiva

17. ledna 2023    /    Zprávy

Zentiva obhájila certifikaci Top Employer v České republice pro rok 2023

PRAHA – 17. ledna 2023 – Zentiva, jeden z největších domácích výrobců léčiv, potvrdila už podruhé v řadě svou pozici mezi nejlepšími zaměstnavateli Česka. V rámci hodnocení Top Employer Institute obhájila prestižní certifikaci Top Employer Česká republika pro rok 2023. Pro získání certifikace musela společnost prokázat vysokou úroveň ve dvaceti různých kategoriích, mezi něž se řadily například strategie řízení lidí, pracovní prostředí, získávání talentů, well-being, diverzita a inkluzivní přístup. Stejnou certifikaci obdržela Zentiva také v Rumunsku.

Obhájit titul je vždy těžší než zvítězit poprvé. Nás ale větší tlak motivuje k tomu, abychom přemýšleli, jak můžeme naši společnost ještě více přiblížit zaměstnancům, jak o ně můžeme pečovat ještě lépe a vytvářet ještě lepší pracovní prostředí. V Zentivě pro nás certifikace Top Employer znamená nejen potvrzení, že děláme věci správně, ale také důležitou zpětnou vazbu, motivaci a inspiraci pro naše další kroky ve vytváření skvělého místa pro práci,“ komentuje ocenění Ines Windisch, Head of HR, Communication & Sustainability v Zentivě.

Zentiva zaměstnává v České republice přes 1 500 lidí. V Praze se nachází globální sídlo společnosti, jeden ze čtyř výrobních závodů, centrum výzkumu a vývoje, a také obchodní jednotka. Kořeny společnosti Zentiva sahají více než 530 let do minulosti k malé lékárně u Černého orla v Praze. Dnes dodává společnost vysoce kvalitní a dostupné léčivé přípravky do více než 30 zemí. Každoročně pak léky ze Zentivy užije více než 100 milionů lidí v Evropě i za jejími hranicemi.

Generální ředitel Top Employers Institute David Plink k vyhlášení oceněných společností říká: „Výjimečné časy probouzí v lidech a organizacích to nejlepší. A toho jsme byli svědky v našem letošním Certifikačním programu Top Employers: výjimečný výkon od certifikovaných Top Employers 2023. Tito zaměstnavatelé prokázali, že jim záleží na rozvoji a prospěchu jejich lidí. Tím společně obohacují pracovní svět.“

O Top Employers Institute

Top Employers Institute je globálně respektovanou autoritou, která rozpoznává a oceňuje kvalitu v oblasti přístupu k lidem. Podněcuje tak zlepšování pracovního prostředí a obohacuje jej. Skrze certifikaci Top Employers Institute mohou být zúčastněné společnosti hodnoceny a certifikovány jako špičkový zaměstnavatel. Top Employers Institute byl založen před více než 30 lety. Za tuto dobu získalo ocenění Top Employer přes 2 052 společností ve 121 zemích/regionech.

O společnosti Zentiva

Zentiva je výrobcem vysoce kvalitních dostupných léčiv, které poskytuje pacientům v Evropě i za jejími hranicemi. Se svým týmem sestávajícím z více než 4 800 oddaných lidí a sítí výrobních závodů, včetně Prahy, Bukurešti a Ankleshwaru, usiluje Zentiva o to být lídrem v oblasti značkových generických léků v Evropě, aby co nejlépe uspokojovala každodenní potřeby lidí v oblasti zdravotní péče. Věříme, že lidé potřebují lepší přístup k vysoce kvalitním dostupným léčivům a zdravotní péči více než kdy dříve. Spolupracujeme se zdravotnickými pracovníky, lékárníky a orgány odpovídajícími za zdravotnické systémy na hledání řešení v oblasti snižování nákladů a zlepšování přístupu ke zdravotní péči. Více informací najdete na www.zentiva.cz.

Pro více informací kontaktujte:

Veronika Ocasio
Communication Specialist
Tlf.+420 722 980 358
E-mail: veronika.ocasio@zentiva.com