Zprávy ze společnosti Zentiva

Zentiva

10. února 2022    /    Zprávy

Soňa Porubská se stala členkou představenstva Zentiva Global a je zodpovědná za korporátní vztahy.

PRAHA – 10. února 2022: Soňa Porubská se po deseti letech skvělé práce v roli generální manažerky Zentivy pro Českou republiku a Slovensko přesouvá na novou pozici v globálním vedení společnosti – stane se Head of Corporate Affairs and Strategic Franchises. V její dosavadní roli ji nahradí mladý talent Boris Sananes, který již působil na několika vedoucích pozicích v rámci společnosti.

Soňa Porubská byla generální ředitelkou pro Českou republiku a Slovensko od roku 2011. Pod jejím vedením se Zentiva stala nejvýznamnějším dodavatelem léků lidem v České republice. V Praze se nachází silný tým pracovníků výzkumu a vývoje i významný závod na výrobu léků. Díky tomu, se Zentivě daří přispívat k rozvoji veřejného zdraví nejen v Česku i celé Evropě. V roce 2021 uvedla Zentiva na trh 17 nových značek léků, včetně léků na kardiovaskulární a onkologická onemocnění, astma a cukrovku. Společnost také představila novou inovativní léčbu chronických ran Amnioderm. Zentiva mimo jiné i nadále významně přispívá k boji proti pandemii covidu-19, například prostřednictvím dodávek léků, které zachraňují životy pacientům v nemocnicích. Zentiva za mimořádný přínos v boji proti pandemii covidu-19 získala ocenění Ministerstva průmyslu a obchodu.

Soňa Porubská je skutečně ženou ve své pozici. Její vedení se vyznačuje silnou motivací pomáhat pacientům společně s velkou transparentností a důvěrou, kterou si ve svých týmech vybudovala. Soňa Porubská působí v oboru více než 20 let. Ve vedoucích pozicích vždy považovala za klíčové obklopit se kvalitními lidmi, ke kterým může být naprosto upřímná. „Správný lídr musí být otevřený a naslouchat svým kolegům. Musí umět rozvíjet jejich potenciál a dělat důležitá a často také těžká rozhodnutí.“ Za svou výbornou práci v České republice a na Slovensku byla Soňa Porubská několikrát oceněna. Naposledy např. Hospodářskými novinami, které ji již počtvrté zařadily mezi 20 TOP manažerek Česka, nebo magazínem Forbes, kde se objevila v prestižním žebříčku TOP CEOs roku 2021.

Soňa Porubská bude ve své nové globální funkci Head of Corporate Affairs and Strategic Franchises zodpovědná za rozvoj korporátních vztahů společnosti, zejména vztahů s českou a rumunskou vládou a s dalšími vládami napříč Evropou. Cílem bude společně posílit udržitelný vývoj a výrobu kvalitních dostupných léků a jejich distribuci. Vrací se také do představenstva České asociace farmaceutických firem (ČAFF). V roce 2022 se bude věnovat předsednictví České republiky v Radě Evropské unie, které se uskuteční v druhé polovině tohoto roku. Ve své roli ředitelky pro strategické franšízy bude řídit strategii komercializace portfolia léků společnosti. Zentiva tak bude moci soustředit ještě více energie v oblastech, které přinesou skutečnou změnu evropským pacientům.

Těším se na nové výzvy, které nová pozice v globálním vedení společnosti přináší. Zentiva velice rychle roste a já jsem moc ráda, že ji mohu pomoci v tom se dále rozvíjet a poskytovat kvalitní dostupná léčiva ještě více pacientům v Evropě i za jejími hranicemi. I nadále si však chci udržet úzké spojení s lokálním týmem, zákazníky i všemi zainteresovanými stranami v Česku i na Slovensku,“ říká Soňa Porubská o své nové pozici.

O společnosti Zentiva

Zentiva je výrobcem vysoce kvalitních dostupných léčiv, které poskytuje pacientům v Evropě i za jejími hranicemi. Se svým týmem sestávajícím z více než 4 700 oddaných lidí a sítí výrobních závodů včetně vlajkových závodů v Praze, Bukurešti a Anklešváru usiluje Zentiva o to být lídrem v oblasti značkových generických léků v Evropě, aby co nejlépe uspokojovala každodenní potřeby lidí v oblasti zdravotní péče. Zakládáme si na tom, že zdravotní péče má být právem a nikoli výsadou. Lidé potřebují lepší přístup k vysoce kvalitním dostupným léčivům a zdravotní péči více než kdy dříve. Stojíme bok po boku se zdravotnickými pracovníky, lékárníky a orgány odpovídajícími za zdravotnické systémy, se kterými sdílíme stejný smysl pro povinnost pomáhat se snižováním nákladů a zlepšovat přístup ke zdravotní péči. Více informací najdete na www.zentiva.cz.

Media Contact

Mounira Lemoui
Head of Communications
ZENTIVA GROUP, a.s.
U kabelovny 529/16, Dolní Měcholupy, 102 00 Prague 10
Mobil: (+420) 727 873 159
E-mail:
mounira.lemoui@zentiva.com