Zprávy ze společnosti Zentiva

12. dubna 2021    /   

Společnost Zentiva rozšiřuje své onkologické portfolio o nový přípravek Alymsys ® (Bevacizumab), který bude nyní k dispozici ve 21 evropských zemích

PRAHA – 8. dubna 2021: Zentiva navázala spolupráci s firmou mAbxience, aby společně uvedly na trh přípravek ALYMSYS ® (bevacizumab) po jeho evropské registraci ze dne 26. března. Schválení Evropskou komisí proběhlo na základě komplexní klinické a vědecké dokumentace, která prokázala biologickou podobnost neboli biosimilaritu přípravku ALYMSYS ® s původním referenčním přípravkem.

Generální ředitel Nick Haggar k tomu dodává: „Jsme velice hrdí na to, že se nám daří dále rozšiřovat naše portfolio onkologických léčiv a naplňovat tak náš cíl, který spočívá ve zlepšování přístupu k biologickým léčivům po celé Evropě. Biologická léčiva totiž hrají zásadní roli v boji proti rakovině. Naše partnerství se společností mAbxience představuje důležitý milník v úsilí společnosti Zentiva o další růst a také o podporu veřejného zdraví po celé Evropě.“

Pojmem biosimilární léčivý přípravek se označuje biologické léčivo, které je velmi podobné referenčnímu léčivému přípravku s ohledem na kvalitu, bezpečnost a účinnost. Biosimilární přípravky umožňují zajistit přístup k biologické léčbě pro ještě více pacientů a zároveň nabízí významnou úsporu nákladů pro zdravotnické systémy.

Společnost Zentiva bude dodávat přípravek ALYMSYS ® do 21 evropských zemí.

O společnosti Zentiva

Zentiva vyrábí vysoce kvalitní a cenově dostupná léčiva, která slouží pacientům v Evropě i jinde ve světě. S oddaným týmem více než 4 500 pracovníků a sítí výrobních závodů – včetně stěžejních závodů v Praze, Bukurešti a Ankleshwaru – usiluje Zentiva o prvenství na evropském trhu se značkovými a generickými léčivy, aby tak mohla ještě lépe pomáhat lidem řešit každodenní potřeby v oblasti zdravotní péče.
Ve společnosti Zentiva věříme, že zdravotní péče má být právo, nikoli výsada. Více než kdy jindy teď lidé potřebují lepší přístup k vysoce kvalitním a cenově dostupným léčivům a zdravotní péči. Spolupracujeme s lékaři, lékárníky, velkoobchodníky, regulatorními orgány i vládami, abychom společně dokázali poskytovat každodenní řešení, na která se všichni spoléháme. Podrobné informace o společnosti Zentiva naleznete na webových stránkách www.zentiva.com.

Kontaktní osoba pro média

Mounira Lemoui
Vedoucí tiskového oddělení
ZENTIVA GROUP, a.s.
U kabelovny 529/16, Dolní Měcholupy, 102 00 Prague 10
Mobil : (+420) 727 873 159
E-mail :
mounira.lemoui@zentiva.com