Zprávy ze společnosti Zentiva

27. srpna 2020    /    Témata

Premiér České republiky Andrej Babiš navštívil závod společnosti Zentiva v Praze

Praha – 27. srpna 2020: Vládní delegace v čele s premiérem České republiky Andrejem Babišem se dnes setkala s nejvyšším vedením společnosti Zentiva v jejich sídle v Praze. Premiér Andrej Babiš u příležitosti návštěvy poděkoval zástupcům společnosti a jejím zaměstnancům za proaktivní přístup v průběhu celé koronavirové krize a za její rychlou reakci na nedostatek léčiv účinných v boji proti Covid-19. Zentiva jako největší tuzemský výrobce generik se hned v počátcích koronavirové krize aktivně zapojila do řešení měnící se poptávky po vybraných lécích a zareagovala zvýšením své výrobní kapacity, v rámci které začala produkovat také dezinfekční prostředky na ruce.

 

„Chtěl bych poděkovat nejen vedení firmy Zentiva, ale především jejím zaměstnancům, kteří zde pracovali 7 dní v týdnu 24 hodin denně v reakci na zvýšenou poptávku léčiv. Zentiva tak významnou měrou podpořila dostupnost léčiv v době koronavirové krize,“ řekl premiér ČR Andrej Babiš na tiskové konferenci v sídle Zentivy.

 

Součástí vládní delegace v čele s premiérem ČR Andrejem Babišem byli také ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, epidemiolog a vládní zmocněnec pro vědu a výzkum ve zdravotnictví Roman Prymula a ředitel Agentury pro podporu podnikání a investic Patrik Reichl. Vládní delegace se setkala s nejvyšším vedením společnosti Zentiva vedeném generálním ředitelem Zentivy Nickem Haggarem a generální ředitelkou Zentivy pro Českou republiku a Slovensko Soňou Porubskou.

 

„Zentiva je mezinárodní společností se srdcem v České republice. S českou vládou sdílíme stejné ambice: pomáhat českým občanům, kteří denně potřebují kvalitní a dostupné léky. Diskuze se zástupci vlády byla cenná a těšíme se na naši budoucí spolupráci,“ řekl generální ředitel Zentivy Nick Haggar.

 

Kořeny společnosti Zentiva sahají 530 let do minulosti a pojí se se slavnou lékárnou U Černého orla, kde byla položena tradice systematické výroby léčiv na českém území. Zentiva dnes tvoří významný přínos pro českou ekonomiku; více jak 75 % léků společnosti určených pro české pacienty je vyrobených v Praze. Zentiva aktuálně působí na více než 30 trzích světa.

 

„Jsme hrdí na to, že součástí našeho pražského závodu je také špičkové vědecké pracoviště, které jsme založili s našimi strategickými partnery z akademické sféry. Umožňuje nám to aktivně a rychle reagovat na potřeby lidí v České republice,“ uvedla generální ředitelka Zentiva CZ & SK Soňa Porubská.

 

Vedení Zentivy při návštěvě vládní delegace představilo také Centrum aplikovaného farmaceutického výzkumu nesoucí název „The Parc“. The Parc je unikátní výzkumná platforma nabízející absolventský program ve farmaceutických vědách. Projektu The Parc se podařilo vybudovat unikátní propojení mezi špičkovým základním výzkumem, vývojem nových lékových forem a jejich konverzí na reálné, klinicky aplikovatelné farmaceutické produkty. Pod vedením zkušených vědců z akademické obce i farmaceutického průmyslu poskytuje tento program studentům skvělou příležitost získat vzdělání na světové úrovni kombinované s praktickými průmyslovými a obchodními zkušenostmi. Během 5 let svého působení nabídlo centrum několik desítek studentů postgraduálního studia, stáží v zahraničí a sdílení vědeckého know-how napříč různými zeměmi.

Více nadejte na https://www.theparc.eu/.

O společnosti Zentiva

Společnost Zentiva je výrobce cenově dostupných kvalitních léčivých přípravků pro evropské i mimoevropské pacienty. S více než 4 500 zaměstnanci a sítí výrobních závodů (včetně „vlajkových lodí“ v Praze, Bukurešti a Anklešvaru) je naším cílem dosáhnout vůdčí pozice v oblasti značkových i generických léčivých přípravků v Evropě a maximálně tak naplňovat každodenní potřeby všech osob v oblasti zdravotní péče. V Zentivě věříme, že zdravotní péče má být právem, nikoli výsadou. Lidé dnes totiž více než kdy dříve potřebují lepší přístup k cenově dostupným kvalitním léčivým přípravkům a odpovídající zdravotní péči. Ve spolupráci s lékaři, lékárníky, velkoobchodníky, regulátory a státní správou tak poskytujeme každodenní řešení, která tvoří základ kvalitní zdravotní péče, bez níž se moderní společnost neobejde. Více informací o společnosti Zentiva najdete na www.zentiva.cz. ww.zentiva.com.

Kontakt pro média:

Mounira Lemoui
Head of Communications
ZENTIVA GROUP, a.s.
U kabelovny 529/16, Dolní Měcholupy, 102 00 Prague 10
Cell: (+420) 727 873 159
E-mail: mounira.lemoui@zentiva.com