Zprávy ze společnosti Zentiva

23. listopadu 2020    /   

Zentiva pokračuje ve svém programu PlanetZ pro zdravější planetu: v Portugalsku vysadí 4500 stromů

PRAHA 23. listopadu 2020: Skupina Zentiva v rámci svého programu PlanetZ, jehož cílem je trvale a pozitivně přispívat k péči o životní prostředí, vysadí 4500 nových stromů. Za tímto účelem Zentiva spolupracuje s portugalskou nevládní organizací Associação Nacional de Empresas Florestais, Agrícolas e do Ambiente (ANEFA). Stromy budou vysazeny v oblasti Baldio do Soajo u města Arcos de Valdevez v národním parku Peneda-Gerês, který byl organizací UNESCO uznán za světovou biosférickou rezervaci. Portugalsko je výrazně a pravidelně sužováno požáry – jen za posledních 10 měsíců jim padlo za oběť více než 65 887 hektarů půdy. Proto jsme hrdí, že můžeme v partnerství s organizací ANEFA pomoci při dalším zalesňování tohoto regionu.

Výsadba má začít dnes a bude pokračovat v následujících týdnech. Spolupráce mezi Zentivou a organizací ANEFA je součástí projektu ProNatura, který tato nevládní organizace realizuje a jehož cílem je zalesnění významných oblastí Portugalska. Iniciativa navazuje na předchozí spolupráci Zentivy v rámci projektu PlanetZ v Rumunsku s organizací Forests Without Frontiers na výsadbě 7000 stromů, která probíhala v roce 2019 a následně v dubnu 2020.

„Odpovědnost za péči o naši krásnou planetu nese každý z nás. Náš tým každý den vyvíjí maximální úsilí k zajištění kvalitních a cenově dostupných léčivých přípravků evropským i mimoevropským pacientům, Zentiva tak za každého z našich angažovaných zaměstnanců vysadí jeden strom, aby jim poděkovala a zároveň pomohla přispět k zalesňování. Tato iniciativa představuje zatím poslední krok série partnerských akcí v rámci našeho programu #PlanetZ, který se zaměřuje na možnosti, jak může Zentiva přispět k péči o životní prostředí,“ uvedl generální ředitel Zentivy Nick Haggar.

„Možnost uzavřít se Zentivou partnerství v rámci jejího programu PlanetZ nás velmi těší,“ řekl prezident organizace ANEFA Pedro Serra Ramos. „Projekt ProNatura již přispěl k výsadbě více než milionu stromů, těšíme se proto, až spolu se Zentivou vysadíme další a přispějeme tak k zelenější planetě.“

O společnosti Zentiva

Společnost Zentiva je výrobce cenově dostupných kvalitních léčivých přípravků pro evropské i mimoevropské pacienty. S více než 4500 angažovanými zaměstnanci a sítí výrobních závodů (včetně „vlajkových lodí“ v Praze, Bukurešti a Anklešvaru) je naším cílem dosáhnout vůdčí pozice v oblasti značkových i generických léčivých přípravků v Evropě a maximálně tak naplňovat každodenní potřeby všech osob v oblasti zdravotní péče. V Zentivě věříme, že zdravotní péče má být právem, nikoli výsadou. Lidé dnes totiž více než kdy dříve potřebují lepší přístup k cenově dostupným kvalitním léčivým přípravkům a odpovídající zdravotní péči. Ve spolupráci s lékaři, lékárníky, velkoobchodníky, regulátory a státní správou tak poskytujeme každodenní řešení, která tvoří základ kvalitní zdravotní péče, bez níž se moderní společnost neobejde. Více informací o společnosti Zentiva najdete na www.zentiva.com.

Kontaktní osoba pro média:

Mounira Lemoui
Head of Communications
ZENTIVA GROUP, a.s.
U kabelovny 529/16, Dolní Měcholupy, 102 00 Prague 10
Mobil: (+420) 727 873 159
E-mail:
mounira.lemoui@zentiva.com