Zprávy ze společnosti Zentiva

1. června 2020    /   

Zentiva dokončila akvizici výrobního závodu v Anklešvaru a rozšiřuje tak svoji výrobní kapacitu

PRAHA 1. června 2020: Společnost Zentiva Group oznamuje dokončení akvizice výrobního závodu v indickém Anklešvaru od společnosti Sanofi. Dokončení transakce tak celosvětově zvyšuje počet výrobních závodů, které jsou zcela ve vlastnictví Zentivy, a Zentivě umožní poskytovat vysoce kvalitní, zároveň však cenově dostupné léky ještě více lidem, kteří je denně potřebují.

„Jsme rádi, že do skupiny Zentiva můžeme přivítat anklešvarský tým. V Zentivě pokračujeme ve výrazném růstu a dokončení této akvizice pro naši společnost představuje důležitý milník,“ uvedl generální ředitel Zentivy Nick Haggar. „Díky síle naší rostoucí výrobní sítě a další kapacitě můžeme držet krok s rostoucí poptávkou po našich lécích a zvyšovat naši přímou kontrolu nad dodavatelským řetězcem, což nám pomůže zajistit nepřetržité dodávky a rychlou reakci na potřeby pacientů.“

Transakce pokračuje v sérii klíčových růstových kroků Zentivy a navazuje tak na předchozí akvizice společnosti Creo Pharma ve Spojeném království, společnosti Solacium v Rumunsku a podnikání společnosti Alvogen ve střední a východní Evropě dokončené v dubnu letošního roku. Tato poslední akvizice v Indii probíhá paralelně s aktuálními investicemi ve výši mnoha milionů eur do vlajkových výrobních závodů Zentivy v Praze a Bukurešti.

„Jsem opravdu hrdý, že náš anklešvarský tým bude součástí ještě silnější Zentivy a bude integrován do dlouhodobé růstové strategie organizace,“ dodal ředitel výrobního závodu v Anklešvaru Ashwani Sood. „Víme, že poptávka po vysoce kvalitních a cenově dostupných lécích roste, a těší nás, že na této cestě můžeme k úspěchu Zentivy přispět.“

Administrativní podporu výrobního závodu zajistí zcela nová indická pobočka Zentivy v Bombaji.

O společnosti Zentiva

Společnost Zentiva je výrobce cenově dostupných kvalitních léčivých přípravků pro evropské i mimoevropské pacienty. S více než 4700 zaměstnanci a sítí výrobních závodů (včetně vlajkových výrobních závodů v Praze, Bukurešti a Anklešvaru) je naším cílem dosáhnout vůdčí pozice v oblasti značkových i generických léčivých přípravků v Evropě a maximálně tak naplňovat každodenní potřeby všech osob v oblasti zdravotní péče.
V Zentivě věříme, že zdravotní péče má být právem, nikoli výsadou. Lidé dnes totiž více než kdy dříve potřebují lepší přístup k cenově dostupným kvalitním léčivým přípravkům a odpovídající zdravotní péči. Ve spolupráci s lékaři, lékárníky, velkoobchodníky, regulátory a státní správou tak poskytujeme každodenní řešení, která tvoří základ kvalitní zdravotní péče, bez níž se moderní společnost neobejde. 

O výrobním závodu v Anklešvaru

Tento závod, založený v roce 1987, vyrábí meziprodukty a farmaceutické přípravky a disponuje střediskem pro chemický a biotechnologický vývoj. S roční produkcí přesahující 6 miliard tablet patří anklešvarský závod mezi významné výrobce v této oblasti.

Kontaktní osoba pro média:

Mounira Lemoui
Head of Communications
ZENTIVA GROUP, a.s.
U kabelovny 529/16, Dolní Měcholupy, 102 00 Prague 10
Mobil: (+420) 727 873 159
E-mail: mounira.lemoui@zentiva.com