Zprávy ze společnosti Zentiva

Zentiva

12. dubna 2019    /    Zprávy

Společnost Zentiva stahuje jednu šarži přípravku Citalec 20 mg z českého trhu

PRAHA –12. dubna 2019 – Společnost Zentiva stahuje jednu šarži přípravku Citalec 20 mg z českého trhu.

Důvodem stažení šarže č. 2140918 přípravku Citalec 20mg je možná záměna blistrů přípravků Citalec 20 mg a Zirid 50 mg ve výrobě společnosti Saneca Pharmaceuticals, a.s., v Hlohovci na Slovensku. Byla zjištěna jedna krabička přípravku Citalec 20mg s blistry přípravku Zirid 50mg.

I když je riziko možné záměny blistrů v krabičce velmi malé, zdraví a bezpečnost našich pacientů je pro Zentivu vysokou prioritou, a proto se rozhodla uvedenou šarži z trhu stáhnout. Na trhu jsou dostupné jiné šarže stejného přípravku, které nejsou touto možnou závadou v jakosti nijak dotčeny.

Pacientům doporučujeme překontrolovat, že se shoduje označení přípravku na blistrech s označením na krabičce. V případě pochybností doporučujeme, aby pacienti vrátili přípravek vrátit do lékárny, kde jim bude vyměněn za jinou šarži přípravku.

 

O společnosti Zentiva | www.zentiva.com


V Zentivě věříme, že zdravotní péče má být právem, nikoli výsadou. Lidé dnes více než kdy dříve potřebují lepší přístup ke zdravotní péči. Každodenní řešení, na kterých jsme všichni závislí, dnes totiž představují jeden z hlavních pilířů zdravého života.

Zentiva se zaměřuje na obyvatele Evropy. Ve spolupráci se zdravotnickými pracovníky, lékárníky a činiteli rozhodujícími o systému zdravotnictví totiž cítíme stejnou společenskou povinnost – přispívat ke snižování nákladů a zlepšování přístupu ke zdravotní péči. S více než 2500 zaměstnanci v rámci Evropy a dvěma výrobními závody (v Praze a v Bukurešti) je naším cílem dosáhnout vůdčí pozice v oblasti generik a volně prodejných léků a nabízet tak maximální podporu při naplňování každodenních potřeb občanů v oblasti zdravotní péče.

 

Kontaktní osoba pro média


Lucie Šabíková
Communications Manager CZ & SK
Zentiva, k.s.
Tel.: +420 601 551 674
U Kabelovny 130, 102 37 Praha
Česká republika
lucie.sabikova@zentiva.com