Zprávy ze společnosti Zentiva

Creo Pharmaceuticals Ltd.

1. dubna 2019    /   

Zentiva oznamuje akvizici společnosti Creo Pharmateuticals Ltd. ve Velké Británii

PRAHA, 1. dubna 2019: Zentiva Group a.s. oznamuje akvizici společnosti Creo Pharmaceuticals Ltd. Ve Velké Británii, dceřiné společnosti Amneal Pharmaceuticals, Inc. (NYSE: AMRX).

Nick Haggar, CEO Zentiva řekl: “Zentiva s potěšením potvrzuje akvizici společnosti Creo Pharma, která posílí postavení Zentivy na britském trhu. Tento krok odráží naši důvěru ve Spojené království a naše odhodlání rozvíjet, vyrábět a dodávat vysoce kvalitní dostupné léky. Vítáme tým Creo Pharma, který má pověst poskytování vysoce kvalitních služeb svým zákazníkům.

Jsme rádi, že se můžeme připojit ke společnosti Zentiva, protože jsme přesvědčeni, že kombinace našich dvou podniků přinese přidanou hodnotu našim zákazníkům a pacientům ve Velké Británii. Věříme, že kombinace Creo a Zentivy nám umožní urychlit náš růst a dosáhnout našeho plného potenciálu,“ řekl Luke Hart, výkonný ředitel Creo Pharmaceuticals Ltd.

 

O společnosti Zentiva

V rámci společnosti Zentiva se snažíme o to, aby zdravotní péče byla právem, nikoliv výsadou. Víc než kdykoliv v minulosti lidé potřebují lepší přístup ke zdravotní péči.V dnešní době pak každodenní řešení, na která se všichni spoléháme, skutečně představují zásadní základ zdravého života. Společnost Zentiva pracuje pro občany Evropy. Společně se zdravotnickými odborníky, lékárníky a osobami s rozhodovací pravomocí v rámci zdravotnického systému i my cítíme závazek v oblasti snižování nákladů i lepšího přístupu ke zdravotní péči. Díky 2 500 zaměstnancům v celé Evropě a 2 výrobním závodům v Praze a Bukurešti usilujeme o prvenství v oblasti generických a OTC přípravků, abychom lépe podporovali každodenní potřeby lidí v oblasti zdravotní péče.

O společnosti Creo Pharmaceuticals Ltd.

Společnost Creo Pharma byla založena v roce 2007 s cílem poskytnout dodavatelským partnerům přímý marketingový přístup na britský trh s generiky. Jsme seriózní, spolehlivý a rozšiřující se britský farmaceutický poskytovatel s klíčovým zaměřením na poskytování velkoobchodního, farmaceutického a nemocničního sektoru vše od generických léků až po komerční značky. Úspěch Creo je založen na silných vztazích se zákazníky, výjimečné podpoře a rozmanitém produktovém portfoliu. Chápeme, že důvěra a spolehlivost jsou životně důležitými požadavky pro dnešní rychle se měnící generické prostředí a splňují tyto požadavky přátelským, profesionálním zákaznickým servisním týmem. Naše hlavní cíle jsou zaměřeny na priority našich zákazníků a zajišťují, aby zdravotníci i pacienti měli přístup k celé řadě unikátních produktů.



Kontakt pro média:

Ines Windisch
Head of Corporate Affairs & Human Resources
ZENTIVA GROUP, a.s.
U Kabelovny 130 – 102 37 Prague 10 – Czech Republic
Cell: (+420) 601 341 444
E-mail: ines.windisch@zentiva.com
www.zentiva.com