Zprávy ze společnosti Zentiva

Top zaměstnavatel logo

14. května 2020    /    Témata

Zentiva pokračuje ve výrobě desinfekce a daruje 60 tisíc kusů potřebným


PRAHA, 14. května 2020 – přední farmaceutická společnost Zentiva pokračuje i nadále ve výrobě vlastní desinfekce rukou pro české občany a rozhodla se, že podpoří české nemocnice a lokální komunitu, kde působí, darem 60 tisíc kusů přípravku.

Společnost Zentiva reagovala na nedostatek desinfekčních prostředků v České republice okamžitě a díky zvláštnímu povolení od Ministerstva zdravotnictví a SÚKL uvedla na trh již v březnu desinfekci AntiCovid Zentiva. „Občané České republiky by se měli chránit před nákazou i po ukončení nouzového stavu, a proto se Zentiva rozhodla ve výrobě vlastní desinfekce pokračovat. V květnu letošního roku uvádíme na trh desinfekci s názvem Sanicor Zentiva, která odpovídá doporučením Světové zdravotnické organizace,“ uvedla Soňa Porubská, generální ředitelka společnosti Zentiva pro Českou republiku a Slovensko.


Rozhodli jsme se opět pomoci těm, kteří to nejvíc potřebují. Desinfekcí od Zentivy podpoříme přední nemocnice v České republice a městskou část Praha 10, kde Zentiva své přípravky vyrábí, darem 60 tisíc kusů,“ dodala Soňa Porubská.

Cílem daru 60 tisíc balení je podpořit tzv. přední linii, tedy zdravotníky, policii, hasiče, ale i například úředníky, či učitele znovuotevřených škol. Společnost Zentiva se cítí být důležitou součástí místní komunity, ve které zaměstnává přes 1000 lidí.


Přípravek Sanicor Zentiva bude českým občanům k dispozici v kapesním balení 50ml a v baleních 500 a 1000 ml. Vyráběn je ve výrobním závodě v Praze. Výrobní závod v Praze vyrábí vysoce kvalitní a dostupné přípravky, které lidé potřebují každý den, již vice než 90 let. Vyrábíme vice než 100 milionů balení ročně.

 

O společnosti Zentiva | www.zentiva.cz

Zentiva je výrobcem vysoce kvalitních, dostupných léčivých přípravků pro pacienty v Evropě i mimo ni. Díky více než 3000 zaměstnancům v celé Evropě a síti výrobních závodů včetně dvou vlajkových lodí v Praze a Bukurešti usilujeme o prvenství v oblasti generických přípravků v Evropě, abychom lépe podporovali každodenní potřeby lidí v oblasti zdravotní péče.

V rámci společnosti Zentiva se snažíme o to, aby zdravotní péče byla právem, nikoliv výsadou. Víc než kdykoliv v minulosti lidé potřebují lepší přístup ke zdravotní péči. Společně se zdravotnickými odborníky, lékárníky a osobami s rozhodovací pravomocí v rámci zdravotnického systému i my cítíme závazek v oblasti snižování nákladů a lepšího přístupu ke zdravotní péči, na kterou se všichni spoléháme.

Více si o společnosti Zentiva najdete na www.zentiva.cz

 

Kontakt pro média


Lucie Šabíková
Zentiva k.s.
GSM: +420 601 551 674
U Kabelovny 130, 102 37 Praha
Česká republika
www.zentiva.cz