Zprávy ze společnosti Zentiva

Top zaměstnavatel logo

7. dubna 2020    /    Témata

Zentiva rozšiřuje svou obchodní působnost díky akvizici středoevropské a východoevropské divize společnosti Alvogen

PRAHA – 7. dubna 2020: Zentiva Group a.s. oznámila dokončení své již dříve ohlášené akvizice středoevropské a východoevropské divize (CEE) společnosti Alvogen. Tato transakce navazuje na průběžný organický růst Zentivy – posiluje její obchodní působnost v Polsku, Rumunsku a Bulharsku a umožňuje expanzi na další nové trhy včetně Ruska, Ukrajiny, Kazachstánu, Maďarska, Chorvatska a západního Balkánu. Zentiva tak nyní může poskytovat rozšířené portfolio přípravků dalším milionům lidí po celé Evropě i v dalších částech světa.

 

V rámci této akvizice se spojili dva přední poskytovatelé značkových generických a volně prodejných přípravků v regionu CEE,“ říká generální ředitel Zentivy Nick Haggar. „Naše silné stránky a portfolia přípravků se perfektně doplňují, přesně v souladu se strategií růstu Zentivy. Díky naší pokračující expanzi na nové trhy a našim skvělým kolegyním a kolegům dokážeme poskytovat ještě více vysoce kvalitních a cenově dostupných léčiv, která lidé potřebují každý den, a to v Evropě i mimo ni.“

 

Kromě nedávno oznámené akvizice výrobního závodu v Anklešvaru, jejíž dokončení se plánuje v nadcházejících týdnech, rozšiřuje tato akvizice výrobní kapacity Zentivy také o závod Labormed Alvogen v rumunské Bukurešti.

 

Tyto aktuální kroky navazují na nedávné obchodní akvizice společnosti Creo ve Spojeném království a Solacium v Rumunsku a také na investice do stávajících výrobních závodů Zentivy v Praze a Bukurešti v hodnotě milionů eur.

 

„Divize CEE společnosti Alvogen nabízí více než 200 značkových generických a volně prodejných přípravků v mnoha léčebných oblastech, včetně velmi známých značek jako Lactacyd®, Persen®, EuBiotic® a mnoha dalších, s vedoucím postavením na 14 klíčových trzích po celém regionu CEE,“ uvádí Hacho Hatchikian, nově jmenovaný ředitel pro obchodní region CEE ve společnosti Zentiva. „Připojit se k Zentivě je skvělá příležitost spojit síly, rozšířit náš dosah a zdokonalit provozní efektivnost, to vše s cílem naplňovat zdravotnické potřeby lidí v Evropě i mimo ni.“

O společnosti Zentiva | www.zentiva.cz

Zentiva vyrábí vysoce kvalitní a cenově dostupná léčiva, která slouží pacientům v Evropě i jinde ve světě. S oddaným týmem více než 4 000 pracovníků a sítí výrobních závodů – včetně stěžejních závodů v Praze a Bukurešti – usiluje Zentiva o prvenství na evropském trhu se značkovými a generickými léčivy i volně prodejnými přípravky, aby tak mohla ještě lépe pomáhat lidem řešit každodenní potřeby v oblasti zdravotní péče.

 

Ve společnosti Zentiva věříme, že zdravotní péče má být právo, nikoli výsada. Více než kdy jindy teď lidé potřebují lepší přístup k vysoce kvalitním a cenově dostupným léčivům a zdravotní péči. Spolupracujeme s lékaři, lékárníky, velkoobchodníky, regulatorními orgány i vládami, abychom společně dokázali poskytovat každodenní řešení, na která se všichni spoléháme.

 
Více o společnosti Zentiva najdete na www.zentiva.cz

 

Kontakt pro média


Lucie Šabíková
Zentiva k.s.
GSM: +420 601 551 674
U Kabelovny 130, 102 37 Praha
Česká republika
www.zentiva.cz