Zprávy ze společnosti Zentiva

Zentiva in India

25. října 2019    /   

Zentiva kupuje podnikání společnosti Alvogen ve střední a východní Evropě

Zentiva pokračuje v rozšiřování své geografické působnosti a doplňuje své portfolio v segmentu generických a volně prodejných (OTC) léků

PRAHA / SOFIE, – 25. ŘÍJNA 2019 - Zentiva oznamuje podpis konečné dohody o akvizici podnikání společnosti Alvogen ve střední a východní Evropě. Výše transakce nebyla zveřejněna.

Alvogen CEE nabízí více než 200 generických a volně prodejných výrobků, a to v rámci několika léčebných oblastí. Součástí portfolia společnosti jsou i velmi známé značky, například Lactacyd, Persen, EuBiotic a mnoho dalších. Společnost má vedoucí postavení na 14 klíčových trzích regionu střední a východní Evropy, včetně Ruska, Rumunska Maďarska, Polska a Balkánu.

Nick Haggar, generální ředitel (CEO) společnosti Zentiva, poznamenal: „Tato akvizice dokonale zapadá do strategie společnosti Zentiva. Společnost Zentiva tak může posílit své vedoucí postavení v regionu střední a východní Evropy, expandovat na nové trhy a výrazně rozšířit své portfolio speciálních a volně prodejných léčiv. Těšíme se, že ve společnosti Zentiva přivítáme více než 1 000 členů týmu Alvogen CEE. Společně budeme ještě silnější, což nám umožní dále naplňovat naše hlavní poslání: poskytovat vysoce kvalitní a dostupné léčivé přípravky v Evropě i mimo ni.”

Tato transakce spojuje dva vedoucí podniky v oblasti značkových generických a volně prodejných léčivých přípravků v regionu střední a východní Evropy, jejichž silné stránky, produktová portfolia, geografická působnost i kultury se vhodně doplňují. Očekává se, že celá transakce bude uzavřena během prvního čtvrtletí roku 2020, a to za obvyklých schvalovacích procesech.

„V souvislosti s prodejem našeho podnikání ve střední a východní Evropě můžeme na základě akvizic i partnerství dále rozšiřovat svůj strategický růst a expanzi v Asii, podporovat naše hlavní podnikání v USA a prostřednictvím naší sesterské společnosti Alvotech nadále investovat do biologicky podobných produktů. Děkujeme našim kolegům za mimořádné nasazení při budování jedné z nejúspěšnějších regionálních společností v našem odvětví a těšíme se na další úspěchy společného podnikání,“ uvedl Robert Wessman, předseda představenstva a CEO společnosti Alvogen.

Již dříve v tomto roce pak společnost Zentiva v rámci skupiny Zentiva integrovala týmy společností Creo Pharma (Spojené království) a Solacium Pharma (Rumunsko). V září tohoto roku Zentiva také oznámila akvizici výrobního závodu v indickém Anklešvaru. Kromě rozsáhlých investic v řádu milionů eur do stávajících výrobních závodů v Praze a Bukurešti společnost Zentiva i nadále maximalizuje svoji konkurenční výhodu, kdy rozšiřuje svoji tržní působnost a dále zdokonaluje svoji výrobní síť i své kapacity.

Kontakt pro média

Ines Windisch
Head of Corporate Affairs & HR
Tel: (+420) 601 341 444
Email: ines.windisch@zentiva.com

O společnosti Zentiva

Společnost Zentiva je výrobcem dostupných kvalitních léčivých přípravků, a to nejen pro evropské pacienty. S více než 3 000 zaměstnanci a sítí výrobních závodů (včetně stěžejních závodů v Praze a Bukurešti) společnost Zentiva usiluje o prvenství na poli značkových i generických léčivých přípravků v Evropě s cílem lépe podporovat každodenní potřeby lidí v oblasti zdravotní péče.
V rámci společnosti Zentiva se snažíme o to, aby zdravotní péče byla právem, nikoliv výsadou. Víc než kdykoliv v minulosti lidé potřebují lepší přístup ke kvalitním dostupným lékům a zdravotní péči. Společně s lékaři, lékárníky, velkoobchodníky, regulátory a státní správou tak nabízíme každodenní řešení, na která všichni spoléháme.

Pro více informací o společnosti Zentiva navštivte www.zentiva.com.

O společnosti Alvogen

Společnost Alvogen je soukromou farmaceutickou společností s globální působností, která se zaměřuje na vývoj, výrobu a prodej generických, značkových, volně prodejných a biologicky podobných léčivých přípravků pro pacienty na celém světě. Alvogen působí v 35 zemích a má 2 800 zaměstnanců. Společnost provozuje čtyři výrobní a vývojová centra v USA, Rumunsku, Koreji a na Tchaj-wanu. Severní Amerika je největším samostatným trhem společnosti Alvogen, přičemž dalšími klíčovými trhy jsou: Jižní Korea, Rusko, Tchaj-wan, Rumunsko, Maďarsko, Ukrajina, Japonsko a Čína.

Pro více informací o společnosti Alvogen navštivte www.alvogen.com.