Zprávy ze společnosti Zentiva

Zentiva Praha závod

25. ledna 2019    /   

Zentiva posiluje své postavení v oblasti generických přípravků v Evropě a investuje do pražského výrobního závodu

PRAHA – 25. ledna 2019 – Zentiva investuje 30 mil. EUR, aby rozšířila svůj výrobní závod v Praze. Tento krok dále posílí výrobní kapacity společnosti Zentiva a je součástí širších snah společnosti získat prvenství v oblasti generických přípravků v Evropě.

Thomas Koene, Head of Industrial Operations, uvedl: „Investice se budou zaměřovat na zlepšení naší stávající výrobní způsobilosti, konkrétně pak na rozšíření kapacit. V současné době v Praze každý rok vyrobíme až 120 milionů balení určených k distribuci po celé Evropě. Po oddělení společnosti urychlujeme naše investice do Prahy, abychom posílili naše růstové ambice. Náš výrobní závod v Praze představuje základní kámen celé naší společnosti. Již jsme investovat začali a v těchto snahách hodláme pokračovat i v roce 2019, a to prostřednictvím investice ve výši 8 mil. EUR.“

Společnost Zentiva se v rámci své cesty aktuálně nachází na jedinečném a skutečně mimořádném místě. Byla zahájena důkladná transformace, která by v této nové éře nezávislosti, plynoucí z podpory ze strany Advent International, měla společnosti umožnit dosáhnout úplného obchodního potenciálu.

Ines Windisch, Head of Corporate Affairs & Human Resources, doplnila: „Růst naší organizace přináší nové příležitosti z hlediska našich zaměstnanců i našeho postavení. Tato důležitá transformace nám zároveň umožňuje přilákat ty nejnadanější pracovníky a udržet si stávající týmy, díky čemuž bychom měli zajistit úspěch budoucím generacím. V současné době máme v pražském výrobním závodě více než 600 zaměstnanců, jejichž snahou je vyrábět vysoce kvalitní léčivé přípravky a podporovat tak každodenní potřeby lidí v oblasti zdravotní péče.“

 

 



 

O společnosti Zentiva | www.zentiva.cz


V Zentivě věříme, že zdravotní péče má být právem, nikoli výsadou. Lidé dnes více než kdy dříve potřebují lepší přístup ke zdravotní péči. Každodenní řešení, na kterých jsme všichni závislí, dnes totiž představují jeden z hlavních pilířů zdravého života. Zentiva se zaměřuje na obyvatele Evropy. Ve spolupráci se zdravotnickými pracovníky, lékárníky a činiteli rozhodujícími o systému zdravotnictví totiž cítíme stejnou společenskou povinnost – přispívat ke snižování nákladů a zlepšování přístupu ke zdravotní péči.

S více než 2500 zaměstnanci v rámci Evropy a dvěma výrobními závody (v Praze a v Bukurešti) je naším cílem dosáhnout vůdčí pozice v oblasti generik a volně prodejných léků a nabízet tak maximální podporu při naplňování každodenních potřeb občanů v oblasti zdravotní péče.

 

Kontaktní osoba pro média


Mounira Lemoui
Communication Business Partner
Zentiva Group, a.s.
Cell: +420 727 873 159
U Kabelovny 130, 102 37 Praha
Česká republika
www.zentiva.cz