Zprávy ze společnosti Zentiva

Zentiva logo

9. ledna 2019    /    Zprávy

Zentiva pokračuje v dodávce přípravku Digoxin

PRAHA – 9. ledna 2019 – Společnost Zentiva navazuje touto zprávou na předchozí společné prohlášení Ministerstva zdravotnictví a SÚKL, které na svých internetových stránkách www.zentiva.cz zveřejnila dne 29. prosince 2018. Tato zpráva je také odpovědí na mnohé otázky českých médií a České lékárnické komory ze dne 7. ledna 2019.

Tímto potvrzujeme, že 4. ledna 2019 jsme na český trh dodali 6000 balení přípravku Digoxin 0,250 mg. Navíc bylo dnes, 8. ledna 2019, doručeno 10 200 balení přípravku Digoxin 0,250 mg.
Již v příštím týdnu dodáme do distribuce nově vyrobená česká balení a vrátíme se tak do stabilního stavu dostatečných zásob pro léčbu českých pacientů.

Ve společnosti Zentiva jsme hrdí na to, že přípravek Digoxin pomáhá pacientům v České republice již téměř 50 let a tento závazek potvrzujeme i do budoucna. Vzhledem k dlouhé historii tohoto produktu čelíme mnoha výzvám ve výrobním procesu. Stále méně společností dokáže plnit své závazky, což byl i případ tohoto výpadku přípravku Digoxin, kdy jeden z dodavatelů účinné látky zastavil svoji činnost a donutil tak naši společnost ke změně dodavatele.

Dnes se osobně sešli zástupci naší společnosti s představiteli Ministerstva zdravotnictví a SÚKL, kteří diskutovali, jak předejít podobným situacím v budoucnu. Zentiva zaměří svou pozornost právě na tak eticky citlivé přípravky, jako je Digoxin.

Společnost Zentiva by touto cestou ráda poděkovala Ministerstvu zdravotnictví a SÚKL za spolupráci a proaktivní podporu při řešení výpadku Digoxinu.

Prosíme lékaře, aby pacientům předepisovali pouze takové množství léčivého přípravku Digoxin, které je nezbytné na překonání období do plného obnovení dodávek, které nastane nejpozději koncem příštího týdne. Pacientům děkujeme za ohleduplnost vůči ostatním nemocným.

Dovolte nám vám zároveň připomenout, že tabletu Digoxin 0,250 mg můžete bezpečně půlit pro léčbu pacientů, kteří potřebují nižší dávkování.

 

O společnosti Zentiva | www.zentiva.com


V Zentivě věříme, že zdravotní péče má být právem, nikoli výsadou. Lidé dnes více než kdy dříve potřebují lepší přístup ke zdravotní péči. Každodenní řešení, na kterých jsme všichni závislí, dnes totiž představují jeden z hlavních pilířů zdravého života.

Zentiva se zaměřuje na obyvatele Evropy. Ve spolupráci se zdravotnickými pracovníky, lékárníky a činiteli rozhodujícími o systému zdravotnictví totiž cítíme stejnou společenskou povinnost – přispívat ke snižování nákladů a zlepšování přístupu ke zdravotní péči. S více než 2500 zaměstnanci v rámci Evropy a dvěma výrobními závody (v Praze a v Bukurešti) je naším cílem dosáhnout vůdčí pozice v oblasti generik a volně prodejných léků a nabízet tak maximální podporu při naplňování každodenních potřeb občanů v oblasti zdravotní péče.

 

Kontaktní osoba pro média


Ines WINDISCH
Head of Corporate Affairs and Human Resources
Zentiva Group
Tel.: +420 601 341 444
U Kabelovny 130, 102 37 Praha
Česká republika
Ines.Windisch@zentiva.com
www.zentiva.com